Positivologie DIY

Word een autoriteit in de wetenschap van 'optimaal menselijk functioneren', zet je kennis krachtig om in de praktijk, en maak het verschil in je werk én je leven.

Positivologie DIY

Heidi Hallaert, psychotherapeute

In mijn praktijk merk ik dat het inzetten van tools uit de positieve psychologie mensen hoop geeft, hen helpt om terug meer in hun kracht te gaan staan en voluit te leven. Het bevordert in mijn beleving het helingsproces/groeiproces sterk. Eigenlijk gebruik ik met elke cliënt in elke sessie wel iets hieruit. Het denken maakt ondertussen deel uit van wie ik als mens en therapeut ben, merk ik.

Maarten Verstraete, psychopedagogisch consultant bij het CLB

Positivologie zorgde bij mij persoonlijk voor een groter zelfbewustzijn, sterkere zelfkennis in combinatie met mildheid voor mezelf en anderen (in de zin dat mindere kantjes ook wel mogen/kunnen). Op werkvlak zeker en vast een meer waarderende kijk naar anderen toe, het zien van groeimogelijkheden, het plezier om anderen te 'besmetten' met het gedachtegoed van de positieve psychologie

Anke Van Oevelen, logopediste en talentgedreven coach en trainer

De cursus Positivologie is zoiets waarvan je denkt: had ik dit maar vroeger mogen leren kennen. Maaike slaagt erin om online toch connectie te maken met iedere deelnemer en haar verhaal met passie én kennis van zaken over te brengen. Wat zij brengt is onmiddellijk toepasbaar, wetenschappelijk onderbouwd en in een taal die je eigenlijk al lang spreekt, maar zelf de woorden nog niet voor had gevonden. Mijn werk als logopediste, coach en trainer is sinds de opstart van de cursus niet meer hetzelfde, maar continu overgoten met een saus van positieve psychologie, omdat ik niet meer anders kan en omdat de wereld hier zo’n nood aan heeft.